Tentang Kami

TTT Bullion (M) Sdn Bhd diberi nama sempena Through Thick and Thin (TTT) untuk memberikan nilai budaya dan dijadikan prinsip oleh pasukan yang bekerjasama untuk memberikan perkhidmatan yang terbaik kepada pelanggan mereka dalam apa jua keadaan.

Penyatuan perkhidmatan asas ini bukan sahaja menjalin pembeli dan penjual malah membantu pelanggan kita untuk memperdagangkan emas mereka serta membantu pasaran emas fizikal untuk menyaingi pergerakan digital hari ini – perniagaan sebenar yang tidak dapat kita nafikan untuk menjadi Raja Komoditi.

TTT Bullion menyediakan pelbagai perkhidmatan dan penyelesaian kepada semua pelanggan - pelombong atau penjual, peniaga atau pelabur. Kami berusaha untuk memberikan sokongan yang diperlukan melalui pasukan elit yang berdedikasi untuk meningkatkan lagi keperluan perniagaan pelanggan.  

Sekarang, syarikat kami mempunyai lebih daripada 300 pelanggan dengan perolehan perniagaan sebanyak RM365 juta pada Oktober 2020 dan kami yakin jumlah tersebut akan terus berkembang pesat untuk tahun-tahun yang akan datang.

Mengubah sistem perdagangan dari akar

Kami bekerjasama dengan pihak kerajaan dan bank pusat bukan untuk menentang mereka tetapi untuk bekerjasama memperbaiki cara pemasaran emas fizikal.

Di luar Kotak

Pasukan terbaik selalu hadir dengan pemimpin terbaik, pengasas TTT Bullion (M) Sdn Bhd - DATO' JEFF KUA terlibat dalam industri emas sejak tahun 2008. Sementara peniaga emas lain masih berada di landasan mereka untuk menjual dan menjual dengan rangkaian mereka sendiri, DATO' JEFF KUA memimpin syarikat pertamanya sehingga itu tersenarai di Bursa Malaysia dan dinobatkan sebagai syarikat perdagangan emas awam yang pertama di Malaysia.

Sebab kejayaan DATO' JEFF KUA dalam industri ini bukan hanya kerana kebijaksanaan dan wawasannya, tetapi juga sokongan hebat dari pasukan elitnya dan rangkaian pelanggan setianya yang benar-benar mempercayai dan mengakui kemampuan Jeff. Para pengarah TTT Bullion mempunyai ilmu, pengalaman dan kepakaran yang luas untuk mengembangkan reputasi mereka sebagai salah satu syarikat perdagangan emas paling selamat. Pangkalan data pelanggan kami berkembang pada tahap yang drastik dan akan terus membesar pada tahun-tahun yang akan datang.

Tentang DATO' JEFF KUA

Pengasas TTT Bullion (M) Sdn Bhd

DATO' JEFF KUA menguruskan pasukan jualan dan operasi, yang bertanggungjawab atas penjualan dan logistik produk emas fizikal yang telah dibeli dan dijual. Dia memulakan kerjayanya dengan Betta Sdn Bhd sebagai Wakil Jualan di mana dia mengedar kamus elektronik untuk Wilayah Utara pada tahun 1997. Pada tahun 2002, dia menyertai Cadbury Confectionery (M) Sdn Bhd sebagai Wakil Jualan untuk Wilayah Johor di mana dia bertanggungjawab untuk mengedar manisan. Pada tahun 2003, dia menubuhkan T&P Distributor Sdn Bhd, yang terlibat dalam pengedaran produk pengguna di Kluang, Johor. Dia kemudian melepaskan jawatannya di syarikat ini pada tahun 2004.

Pada tahun 2004, dia mengasaskan Perniagaan Khoon Hooi, yang telah berhenti pada tahun 2005, pada tahun 2006, dia mengasaskan Perniagaan Kwang Hooi dan kemudian berhenti pada tahun 2007. Pada tahun 2006, dia bergabung dengan Taiko Metal Sdn Bhd sebagai Ketua Pegawai Operasi di mana dia bertanggung jawab untuk mengawasi pemprosesan logam sekerap dan sisa elektronik. DATO' JEFF KUA bergiat dalam industri emas fizikal sejak tahun 2008. Sementara peniaga emas yang lain masih berusaha menjual dengan rangkaian mereka sendiri, DATO' JEFF KUA berkecimpung dalam industri emas fizikal sejak tahun 2008. Sementara peniaga emas lain masih berada di dalam zon selesa mereka, DATO' JEFF KUA meramalkan sesuatu yang tidak dapat dilihat oleh orang biasa dengan memimpin syarikat pertamanya di luar peranan sebagai syarikat perdagangan dan menjayakan syarikat itu hingga tersenarai di Bursa Malaysia, dan dinobatkan sebagai syarikat awam perdagangan emas yang pertama di Malaysia.

Privacy PolicyTerms & Condition
2020 © TTT BULLION (M) SDN BHD. ALL RIGHTS RESERVED.